Будь краще ніж учора

Томатний суп

Томатний суп

45 минут
4 порции

Легкий, вегетаріанський суп-пюре з томатів. 

Энергетическая ценность на порцию:
калории122ккал
жиры7гр
углеводы13гр
белки4гр
клетчатка4гр
сахар1гр
соль1.08гр

Ингредиенты

Спосіб приготування: 

1. Підготуйте овочі. Вам потрібно 1-1.25 кг стиглих томатів. Помийте їх і поріжте на четвертинки, вирізаючи тверді волокна (адже вони не розм'якшуються під час приготування їжі).  Почистити 1 середню цибулину і 1 невелику моркву і порізати їх на дрібні шматочки. Нарізати 1 стебло селери так само як цибулю з морквою. 

2. На глибокій сковорідці розігрійте на повільному вогні 2 ст. л. оливкової олії.  Додайте цибулю, моркву і селеру,  змішайте їх разом дерев'яною ложкою. Готувати овочі  приблизно 10 хв доки вони не розм'якнуть і не підрум'яняться, час від часу помішуючи. 

3. До овочів додати 2 ч.л. томатної  пасти, розмішати. В миску висипати порізані помідори, посолити і поперчити за смаком, додати 2 лаврових листка, добре розмішати.  Додати приправлені томати до тушкових овочів на сковороду. Час від часу помішувати, тушкувати 10 хв. 

4. Перемістіть овочі в кастрюлю, додайте  1,2 л киплячої води, і добре перемішайте. Доведіть суп  до кипіння. Далі варіть на повільному вогні 25 хвилин, помішуючи час від часу. 

5. Зніміть каструлю з вогню, зніміть кришку,  відійдіть на декількох секунд, а потім виловіть шматочки лаврового листа і викиньте їх. Налийте суп в блендер на 3/4 його обсягу, щільно накрийте  кришкою  і ввімкніть машину. Взбивайте до отримання однорідної маси,  а потім залийте протертий суп у велику миску. Повторіть з супом, який залишився в каструлі. 

6. Вилийте суп-пюре назад у каструлю і розігрівайте його на середньому вогні протягом декількох хвилин, помішуючи час від часу до закипання. За смаком додайте солі, перцю, цукру та приправ. Також для більш насиченого смаку рекомендуємо додати сир Горгонзола (або його вегетаріанський еквівалент).  Для більш яскравого кольору можна додати 1-2 ч. л. томатної пасти. Довести суп до кипіння. 
7. За бажанням прикрасити зеленю чи сухариками.