Будь краще ніж учора

Запечений гарбуз із вершками, чебрецем і пармезаном

Запечений гарбуз із вершками, чебрецем і пармезаном

120 минут
6 порций

Ця вражаюча страва стане чудовим початком вашої святкової вечері.

Энергетическая ценность на порцию:
калории342ккал
жиры32гр
углеводы6гр
белки8гр
клетчатка2гр
сахар5гр

Ингредиенты

Спосіб приготування:

  1. Нагріти духовку до 150 градусів. Помити гарбуз і відрізати верхівку. Почистити всередині.
  2. Потім змастіть деко олією, можна постелити пергамент для запікання. Покладіть гарбуз на деко.
  3. Тим часом, підігрійте вершки, молоко, роздавлений часник і більшу частину чебрецю з приправою. Підігрівши, вилийте суміш у гарбуз і добре перемішайте з 50 г попередньо натерного пармезану. Накрийте "кришкою" від гарбуза.
  4. Запікайте протягом 1½ години, вийміть із духовки, потім підвищіть температуру духовки до 200 градусів.
  5. Зніміть кришку, посипте перцем і сиром, що залишився, і випікайте ще 15 хвилин до золотистого кольору.
  6. Присипте листям чебрецю. Страва готова до подачі.
  7. Розділіть гарбуз на порції, полийте запеченою рідиною із вершків з пармезаном і подавайте із хрустким хлібом в якості стартера.