
Крем-суп із печериць
Смачним і ніжним виходить грибний суп-пюре з печериць. Незважаючи на те, що він легкий і малокалорійний, одночасно він дуже поживний, має густу консистенцію, наближену до крему.
Ингредиенты
- Печериці, помити, порізати, підсмажити, 1000 гр
- Цибуля, почистити, дрібно порізати, підсмажити, 2 шт
- Вершки 20%, 500 мл
- Олія Оливкова Екстра Вірджин, 3 ст.л.
- Картопля, відварити, зробити рюре, 300 гр
- Петрушка, дрібно порізати, 20 гр
- Вода,
- Сіль, за смаком
- Перець чорний, за смаком
Рецепт приготування:
Спочатку візьміть картоплю, очистіть її і поставте варитися.
Поки картопля готується, поріжте дрібно цибулю і обсмажте її на розігрітій сковороді на рослинному чи оливковому маслі.
Підсмажівші цибулю до напівпрозорого кольору, додайте в сковороду нарізані печериці і смажте далі 10 хвилин до випаровування рідини.
Гриби з цибулею помістіть в блендер і приготуйте пюре.
Зваривши картоплю, варто залишити один стакан відвару на випадок, якщо крем-суп вийде занадто густим. Потовчіть картоплю, додайте пюре з грибів і вершки, і все добре перемішайте. Всю отриману масу покладіть в блендер і подрібніть до отримання однорідної маси.
Крем-суп перелийте в каструлю і доведіть до кипіння. Якщо суп вийшов густий, то можна додати стакан картопляного відвару. Залишилося покласти спеції і нарізану зелень, і крем-суп готовий.