Будь краще ніж учора

Паста зі спаржею та куркою

Паста зі спаржею та куркою

40 минут
4 порции

Традиційна комбінація курятини, спаржі, часнику і сиру створює чудову пасту. Ідеально підходить для весни і вашого напруженого графіку!

Пасту також можна приготувати більш легкою на основі цільнозернових макаронів і нежирних вершків замість пармезану та вершкового сиру.

Энергетическая ценность на порцию:
калории365ккал
жиры9гр
углеводы42гр
белки28гр
клетчатка5гр
сахар4гр

Ингредиенты

Спосіб приготування:

  1. Приготувати курячий бульйон. У невелику каструлю налити води, покласти куряче філе, можна цілі, можна розрізати на кілька частин. Зняти пінку, довести до кипіння, прикрутити вогонь. Варити близько 15 хв. Потім витягнути курку, дати їй трохи охолонути і порізати на скибочки.
  2. Приготувати макарони відповідно до інструкцій на упаковці. Протягом останніх 5 хвилин приготування додати спаржу у воду. Злити макарони і спаржу, залишивши близько 1/4 чашки макаронної води окремо.
  3. Поставити глибоку сковороду на середній вогонь, додати оливкову олію. Потім додати порізану курку, обсмажити з усіх боків - 2-3 хв. Зменшити вогонь. Додати часник, базилік, орегано і чорний перець. Тушкувати ще 3-4 хвилини.
  4. Додати курячий бульйон (100 мл), вершковий сир і половину сиру пармезан. Добре перемішати.
  5. Додати приготовану пасту і спаржу. Посолити, поперчити за смаком. Перемішати. При необхідності можна додати або курячий больйон, або макаронний відвар для отримання бажаної консистенції.
  6. Розкласти по тарілках, кожну порцію посипати пармезаном.