Будь краще ніж учора

Корисна лазанья з  яловичиною  та шпинатом

Корисна лазанья з яловичиною та шпинатом

105 минут
12 порции

Лазанья може бути корисною!

Наша містить всього 259 калорій на порцію, що на 77 калорій менше, ніж у більшості лазань. Ця страва наповнена овочами, пісним яловичим фаршем і свіжим базиліком. Ще більш легкою цю страву допоможуть зробити легкі види сиру рікота та моцарела.

Энергетическая ценность на порцию:
калории259ккал
жиры10гр
углеводы24гр
белки18гр
клетчатка4гр

Ингредиенты

Способ приготовления:

  1. Розігріти духовку до 200С. Приготувати форму для запікання, змастити оливковою олією.
  2. Листи для лазаньї готувати за інструкцією на упаковці.
  3. Поставити велику сковорідку на середній вогонь, змастити оливковою олією. Додати фарш, гриби і приправи. Готувати на середньому вогні, помішуючи дерев'яною ложкою поки рідина випарується, від 7 до 8 хвилин. Додати часник і готувати, помішуючи 30 секунд. Потім помідори, сіль і добре перемішати. Довести до кипіння, додати шпинат частинами, помішуючи до в'ялості, поки він повністю не розм'якне і не змішається з яловичиною, від 3 до 4 хвилин. Зняти з вогню і перемішати з базиліком.
  4. Збити яйце в середній мисці. Додати рікоту, перець і перемішати до отримання однорідної маси.
  5. Розкласти 1/4 томатної суміші на підготовлену форму для випічки, можна додати 2 столові ложки кип'яченої води. Зверху накрити листком для лазаньї. Потім викласти томатну суміш разом з частиною суміші з рікотою. Посипати тертою моцарелою (50гр). Накрити листком для лазаньї. Викласти ще один шар томатної суміші і трохи суміші з рікотою, накрити листком. Далі останній шар з рікотою і 100гр тертої моцарели. Накрити останнім листком для лазаньї, розподілити рівномірно останній шар томатної суміші і накрити фольгою.
  6. Запікати до готовності тіста, від 40 до 50 хвилин. Зняти фольгу, посипати тертою моцареллою (50гр) і пармезаном, запікати ще близько 10 хвилин доки сир не підрум'яниться.
  7. Дати лазаньї трохи охолонути, посипати листочками базиліка і розрізати на порції.