
Корисна лазанья з яловичиною та шпинатом
105 минут
Лазанья може бути корисною!
Наша містить всього 259 калорій на порцію, що на 77 калорій менше, ніж у більшості лазань. Ця страва наповнена овочами, пісним яловичим фаршем і свіжим базиліком. Ще більш легкою цю страву допоможуть зробити легкі види сиру рікота та моцарела.
Энергетическая ценность на порцию:
калории259ккал
жиры10гр
углеводы24гр
белки18гр
клетчатка4гр
Ингредиенты
- Пласти лазаньї, 14 шт
- Фарш яловичий (80% м'яса, 20% жиру), 300 гр
- Печериці, порізати, 115 гр
- Прованські трави, 1.5 ч.л.
- Часник, дрібно порізати, 2 зубчика
- Помідор, порізати кубиками, 900 гр
- Сіль, 1 ч.л.
- Шпинат, 400 гр
- Базилік, 100 гр
- Яйце куряче, сире, 1 шт
- Сир рікота, 450 гр
- Моцарела, натерти, 220 гр
- Сир Пармезан, натерти, 2 ст.л.
- Перець чорний, 0.5 ч.л.
Способ приготовления:
- Розігріти духовку до 200С. Приготувати форму для запікання, змастити оливковою олією.
- Листи для лазаньї готувати за інструкцією на упаковці.
- Поставити велику сковорідку на середній вогонь, змастити оливковою олією. Додати фарш, гриби і приправи. Готувати на середньому вогні, помішуючи дерев'яною ложкою поки рідина випарується, від 7 до 8 хвилин. Додати часник і готувати, помішуючи 30 секунд. Потім помідори, сіль і добре перемішати. Довести до кипіння, додати шпинат частинами, помішуючи до в'ялості, поки він повністю не розм'якне і не змішається з яловичиною, від 3 до 4 хвилин. Зняти з вогню і перемішати з базиліком.
- Збити яйце в середній мисці. Додати рікоту, перець і перемішати до отримання однорідної маси.
- Розкласти 1/4 томатної суміші на підготовлену форму для випічки, можна додати 2 столові ложки кип'яченої води. Зверху накрити листком для лазаньї. Потім викласти томатну суміш разом з частиною суміші з рікотою. Посипати тертою моцарелою (50гр). Накрити листком для лазаньї. Викласти ще один шар томатної суміші і трохи суміші з рікотою, накрити листком. Далі останній шар з рікотою і 100гр тертої моцарели. Накрити останнім листком для лазаньї, розподілити рівномірно останній шар томатної суміші і накрити фольгою.
- Запікати до готовності тіста, від 40 до 50 хвилин. Зняти фольгу, посипати тертою моцареллою (50гр) і пармезаном, запікати ще близько 10 хвилин доки сир не підрум'яниться.
- Дати лазаньї трохи охолонути, посипати листочками базиліка і розрізати на порції.